Gość Beata Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Witam! Miałam miesiąc temu operacje na tarczyce. Została ona całkowicie usunięta. Pojawiły się zrosty i sztywność karku. Nie mogę podnieść głowy do góry. Na szyi powyżej nacięcia jest lekka opuchlizna. Chirurg pociesza mnie, że po masażach wszystko przejdzie. Czy te objawy występujące u mnie są całkowicie normalne i przejdą one z czasem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Tak, często się tak zdarza po tego typu operacji. Należy rzeczywiście stosować masaże oraz najlepiej żele rozmiękczające bliznę (np. silikonowe -Dermatix lub Veraderm). Blizna nabiera prawidłowych kształtów dopiero po 3 miesiącach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KIKA Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Miałam operacje 21 stycznia 2o11 mam nad blizną jeszcze opuchliznę może mi ktoś powie jaką dietę trzeba trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi