Gość Ela Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Dwa dni temu w okolicy mojego odbytu *pokazalo sie* dziwne zgrubienie. Znajduje sie okolo 7mm nad odbytem (w strone pleców), zgrubienie jest twarde i boli w czasie siadania lub dotykania. Jest wielkosci pestki od cytryny (moze troszke mniejsze) koloru cielistego, od zgrubienia w strone odbytu widac taka jakby ciemniejsza zylke. Zaznacze ze mam 24 lata, nigdy nie mialam problemow z hemoroidami. Szukalam troche w intrenecie i wyglada to jak albo zewnetrzny hemoroid albo zylak odbytu, ciezko jest mi samej ocenic. Problem w tym ze jestem w Anglii, wiec nie jest mi latwo umowic sie ze specjalista i wolalabym sama sie tym zajac (mam to tylko dwa dni wiec moze jest wystarczajaco wczesnie). O jakie lekarstwa mam pytac w aptece? Jaki powinny miec sklad? Albo moze moga mi panstwo poradzic jakis lek zagraniczny, ktory bedzie dostepny tez w Anglii? Czy czopki sa konieczne, czy wystarczy masc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Wystarczy maść na żylaki odbytu (doradzą maść w aptece, część z maści dostępne są na receptę). Oczywiście w miarę możliwości należy w tej sprawie skonsultować się bezpośrednio z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Tak mogą wyglądać choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi