Gość Rafał Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Witam, mam następujący problem. Ponad rok temu przygryzłem sobie dość mocno dolną wargę, w tym miejscu, wewnątrz ust pojawiło się zgrubienie, zgrubienie to nie znikło do dzisiejszego dnia i nawet się nie zmniejszyło. Ma ono średnicę ok. 1.5 cm i grubość 0.5cm, okrągły kształt,jest miękkie, niebolesne, koloru takiego jak tkanka wewnątrz ust. Mam zamiar zgłosić się do lekarza, ale trochę minie zanim będę miał wizytę, więc chcialem się spytać czy duże jest zagrożenie zrakowacieniem. Zgrubienie to nie przeszkadza mi jedzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 29 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Raczej nie jest to rak, ale zmiana pourazowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna 24 Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 witam mam podobny problem tylko ja pare razy przekluwalam tego babla i wylewala sie z niego zelowa substancja a potem znow odrastalo co to moze byc czy jest to cos niepokojacego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 rowniez jest to wynik przygryzienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Alsonik:) Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 hej ja miałam podobny problem. przegryzłam wargę i wyrósł mi duży bąbel na wardze. lała sie z niego krew albo cos zółtego jak niechcący zachaczyłam. Wspaniałe ozdrowiałam po wizycie u chirurga stomatologicznego:) wystarczy iść na wizytę i jeśli nie masz żadnych zmian skórnych to Ci wytna zszyja i nawet blizny po tym niebędzie:) wreszcie spokój z tym *gównem* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 no wlasnie zapisalam sie na wizyte w poniedzialek chirurg ma to wyciac czy to boli? i jakie sa szwy rozpuszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lala Opublikowano 20 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 torbiel zastoinowa błony śluzowej wargi dolnej tzw. mukocela. Nie, nie boli - jesteś miejscowo znieczulany/a *p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Donka Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2010 Hej ja też miałam torbiel i usunął mi to laryngolog zabieg trwał 40 minut i jest miejscowo znieczulany to nie boli,a szwy są nie rozpuszczalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anet Opublikowano 10 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 hej, u mnie laryngolog stwierdził ze to torbiel zastoinowa błony śluzowej na dolnej wardze wewnątrz, potraktował igłą- wydostając osocze, dzień po... odrosło, znowu wizyta - nacięcie skalpelem- dzień po... odroslo, a więc skierowanie do szpitala na zabieg. Jednak w naszych super polskich szpitalach terminy są odległe (z wizyta byłam 23.02.2011 a zabieg w szpitalu zaplanowany na 04.04 2011). Stał sie jednak cud. Wieczorem go lekko nadgryzłam a rano torbiel sam pękł (był tak duzy) i sam się po kilku dniach zagoił, rewelacja. Plukałam szałwia. Super, mam nadzieje ze nie odrosnie i ze minie mnie szpital:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dago Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Tez mam ten problem mecze sie z tym juz pól roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maja Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Właśnie dostałam skierowanie na taki zabieg. w piątek będzie wykonany, jednak mam wątpliwości czy jest to mozliwe bez szczepienia na zółtaczke. Bo nie posiadam takiego szczepienia. Prosze o jakąś odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gietek Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 ja te gówno miałem przez 2 lata,też se to przekuwałem bo mnie to wkurzało poszedłem do laryngologa powiedział to co miał powiedzieć że jest to torbiel(cysta) skasował 80 zł i nic nie zrobił tylko wysłał mnie do chirurga. Chirurg znieczulił miejscowo wyciął i zaszył czas trwania zabiegu 10-15min koszt mnie skasowała 250zł + 40zł za wysłanie próbki do analizy, ale to też zależy jaki chirurg i gdzie bo np. dowiadywałem się we wrocławiu to powiedział że około 1000zł no też byłem w szoku trza dzwonić i się dowiadywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basia Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Po opryszczce na wardze powstał mi tętniak w wielkości małego groszku kol fiolet. Nie boli ., mam go 20 lat.Kiedy przebiłam igłą wyszła krew. Jest nadal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Torbiel zastoinowa https://pl.wikipedia.org/wiki/Torbiel_zastoinowa_b%C5%82ony_%C5%9Bluzowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ela Opublikowano 28 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Ja rownierz mialam zgrubienie po ugryzieniu.po przekluciu wylala sie z tego zelowa substancja z odrobina krwi ale w rym miejscu zostaly mi dwa malutkie zgrubuenia.czy to cos powaznego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemek Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 Mi już 3 razy to wycinali i znowu mi odrosło co mam robić można jakoś się tego pozbyć w naturalny sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Konraf Opublikowano 13 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2017 U mnie uznano że mam raka dolnej wargi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Poszukaj na: http://www.bolimnie.com/galeria-chorob znajdziesz dużo zdjęć jak mogą wyglądać choroby człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi