Gość Helena Karczewska Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Mam 64 lata, 4 lata temu metodą laparoskopową wycięto mi pęcgerzyk żółwiowy. W ciągu tych czterech lat wykonano mi zabieg RCP czterokrotnie. Od tego czasu doskwiera mi ból w okolicach niegdyś istniejącego pęcherzyka. Zdiagnozowano niedrożność przewodóż żólciowych w wątrobie, w związku z cały czas występującymi bólami wykonano kompleksowe badania w tym: scytrtgrasia, usg jamy brzusznej, gastroskopia, podstawowe analizy krwi i moczy, badanie w kierunku porfirii ktore w finale wykluczono. Bóle przechodzą w ataki które towarzyszą kamieniom na pęcherzyku żólciowym. Ataki nasilają się kilka godzin w przypadku zjedzenia posiłku. Mimo wszelkich badań, lekarstw przeciwbólowych: ketonal, scopolan oraz ostatni lek na bazie kodeiny, bóle powracają cały czas niezmiennie przez 4 lata. Wszyscy lekarze w Bydgoszczy rozkładają ręce. Czy jest jakiś ośrodek w Polsce który może mi pomóc? Czy jest na to lekarstwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Bóle niestety występują, poniważ tj. w pęcherzyku żółciowym doszło do wytworzenia się kamieni, tak w przewodach żółciowych wątroby powstały podobne zmiany. Najlepiej z wynikami badań skonsultować się z lekarzami z innego ośrodka np. w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sonia Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Na tak silne bóle polecam brać spasmolinę. Lek niestety drogi i na receptę. Pomagał mi przy okropnie silnych atakach kamicy. Chociaż muszę przyznać że w ostatnich dniach przed operacją nawet tak silny lek nie wystarczał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi