Gość Renata Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Witam,od około dwóch lat miewam dolegliwości związane z bólem żołądka. Stwierdzono u mnie przewlekle zapalenie błony śluzowej żołądka.Jestem po trzech gastroskopiach,leczeniu helicobakter pylori, leczeniu lekami osłonowymi i zmniejszającymi wydzielanie soków trawiennych a żołądek jak bolał tak nadal boli. Ostatni wynik histopatologiczny zawiera opis : gastritis chronika follicularis. Dwa pierwsze slowa są mi znane ale to ostatnie nie. Proszę o wyjaśnienie znaczenia pełnego opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 Przewlekłe zapalenie żołądka grudkowe/pęcherzykowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Renata Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Proszę o informację czy podana diagnoza jest groźna i co należy z tym zrobić ? Czy te ,,grudki,, mogą być niebezpieczne? Dodam że nie spożywam żadnych ostrych ani ciężkich potraw . Na wyniku badania histopatologicznego podano informację że nie stwierdzono Hp (wynik ujemny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 30 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Wynik to łagodny stan zapalny śluzówki żołądka. Dieta i farmakoterapia powinna spowodować całkowite ustąpienie stanu zapalnego. Najlepiej wykonać kontrolna gastroskopię za około 3 miesiące celem oceny leczenia. O tym zadecyduje lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi