Gość Katarzyna Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Witam, 10 dni temu miała usuwany pęcherzyk żółciowy metodą cholecystektomii. Laparoskopia nie mogła być zastosowana ze względu na jakieś zrosty. 2 dni temu miałam ściągane szwy (mam sze długości ok 18 cm). Rana się dobrze goi, nie ropieje, nie krwawi, tylko wokół niej mam zupełnie martwą skórę. Jak dotykam jej to w ogóle nic nie czuję, jakby nerwów tam nie było. Czy o normalne? Czy skóra sama dojdzie do siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 A czy skóra zmieniła kolor? Jaki to obszar wokół rany? Jeśli nie, to nie ma obawy. Zwykle przy operacji (i tak dużym cięciu) dochodzi do przerwania ciągłości włókien nerwowych. Jeśli to niepokojące to przy wizycie kontrolnej proszę się jeszcze upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Dziękuę za odpowiedź. Skóra nie zmieniła koloru. Martwe jest ok 10 cm2 skóry pod szwem (nie wokół) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grazynapigan@op.pl Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 nie slyszałam o takiej metodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi