Gość Elvitto Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Wyczułam niedawno guzek po lewej stronie szyi, w okolicy scięgna, mniej więcej po środku szyi. Guzek ten porusza sie pol palcami. Lekarz ogolny stwierdzil, ze to powiekszony odczynowy wezel chlonny, Zrobilam ugs tego wezla, wynik: węzeł chłonny z zachowaną zatoką tłuszczową. Czy to jest cos groźnego i czy lepiej to wyciąć zeby nie przerodziło sie w nowotwór? Czy tez ten węzeł sie wchłonie? Dodam, ze często boli mnie gardło, może stąd ten powiększony węzeł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Zapewne to powiększony węzeł chłonny z powodu przewlekłych stanów zapalnych gardła. Należy ten węzeł kotrolować. Czasami może zmiejszyć się do rozmiarów niewyczuwalnych, gdy zostanie opanowany stan zapalny gardła. Jeśli nie budzi niepokoju lekarza prowadzącego proszę się tym nie martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ana Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 ja mam widoczny wezeł podrzuchwowy z niewielka zatoka tłuszczowa o 10 mm prosze czy to cos groznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2010 Nie, to zwykły węzeł chłonny odczynowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ana Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 bardzo dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ana Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 a co to jest ta zatoka tłuszczowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania M Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 witam jestem po nowotworze złośliwym piersi-pierś prawa. dzisiaj miałam robione usg. treść brzmi tak: w lewym dole pachowym podłużne węzły chłonne z zaznaczoną strefą brzeżną z zachowaną prawidłowa wnęką, największy w długim wymiarze 20 x 5,5 mm- sugeruje odczynowy. proszę o pomoc czy to coś złego. dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AskaAksa Opublikowano 20 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Elvitto powiedz mi prosze jak dlugo mialas ten wezel ? Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kola Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 te co mają wneke są zdrowe gorzej jak jest bez wnęki wtedy trzeba szukać przyczyny...najlepiej is do specjalisty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi