Gość Paweł Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Witam, Gdy miałem 1,5 roku miałem operację przepukliny (pachwinowej?). Od jakiegoś czasu pobolewa mnie co jakiś czas prawa strona śródbrzusza. W badaniu USG wykazano węzły chłonne do 8mm. Z początku myślałem, że to od alkoholu, bo po wypiciu jakby ból się nasilał. Myslałem że to wątroba ale ją zbadałem i jest wporządku. Od czego to może być ten dyskomfort? Mam 19 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Myślę, że dobrze by było wykonać jeszcze dodatkowe badania takie jak gastroskopia, a zwłaszcza kolonoskopia. Powiększone węzły chłonne krezki mogą świadczyć o procesie zapalnym występującym w jelitach. O badanich musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jols Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Odkopuje temat , bo mam pyt jaki wymiar maja prawidlowe wezly chlonne krezki? Mi wyszlo w tk wezly chlonne krezki kilka do 10mm i mam bol w prawej czesci srodbrzusza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi