Gość agreg Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Witam..dwa tyg temu miałam przeprowadzoną operację usunięcia prawego jajnika. Nad blizną po prawej stronie pojawiło się zgrubienie o długości 7 cm. Jest to spuchnięte i wrażliwe na dotyk miejsce. Jak długo potrwa powrót do normalnego wyglądu i stanu tego miejsca? Co robić aby nie doszło do powstania przepukliny? dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Oczywiście trzeba ograniczyć wysiłek fizyczny przez miesiąc od zabiegu. Blizna dochodzi do prawidłowego wyglądu po około 3 miesiącach. Proszę uważać na przewlekły kaszel i zaparcia. Bliznę najlepiej smarować żelami silikonowymi (np. Dermatix lub Veraderm) tydzień po zdjęciu szwów masując przez około 5-10 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przed operacja Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 Jak się Pani czuła po operacji? jak długo trzeba leżec w szpitalu? bardzo się boję a też mnie czeka usunięcie prawego jajnika. Markery nowotworowe mam w normie. Zmiany jajnika są łagodne. Mam 40 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edzia Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Ja miałam usuwany jajnik 2 miesiące temy ( lewy ). Czułam się świetnie juz nawet w ten sam dzień chaiałam wstać, ale kazali poleżeć. Na drugi dzien chodziłąm juz po oddziale i sama do toalety. Ja zniosłam to rewelacyjnie, ale każdy przechodzi wszystko inaczej. UJa do szpitala przyszłam w poniedziałek, w środe miałam operacje a w piątek byłam juz w domu. Ja mam markery podwyższone a mój torbiel na janiku miał 8 cm. Życzę zdrowia i wszystkiego dobrego. Proszę się nie bac i głowa go góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agreg@op.pl Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2009 Witam To bardzo indywidualna sprawa.Okazało się,że mam bardzo niski próg bólowy więc bez morfiny się nie obyło.Po opeacji bolało do trzeciej doby. Po zdjęciu szwów jest coraz lepiej i każdego dnia widać różnice pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pati13 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 ja mialam operacje pol roku temu usuneli mi prawy jajnik i czuje coraz gorzej prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi