Gość maribelka24 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Witam moj partner ma na plecach gulke,jest ona wyczuwalna i widoczna juz golym okiem,wydaje mi sie ze nie jest to tluszczak gdyz nie przemieszcza sie i jest twardy,odrobine boli przy dotykaniu ale nie stwarza wiekszych problemow,guzek pojawil sie jakies 3 miesiace temu i na poczatku byl jedynie wyczuwalny zas tak jak wspomnialam teraz jest widoczny,prawdopodobnie w jego okolicy pojawil sie drugi mniejszy,polozone sa na wysokosci nerek,bardzo prosze o zasugerowanie bo wiem ze bez badan nie da sie stwierdzic w 100% co mu dolega co to moze byc i z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Bez badania trudno powiedzieć co to może być (włókniak, tłuszczak?). Najlepiej udać się do dermatologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maribelka24 Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 dzis partner byl u lekarza rodzinnego i dostal antybiotyk i cos przeciwbolowego,oraz skierowania na badania,powiedzial mi tez ze aby mnie nie denerwowac nie wspomnial o tym ze strona po ktorej jest guzek ma promieniujacy bol na noge i ze czasem boli go tez przy poruszaniu sie,dodam ze pracuje fizycznie i czesto dzwiga ciezary,nie wiadomo jak szybko zrobia mu badania poniewaz dac skierowanie to nie wszystko,wiadomo ze dostanie termin na badania a moze to byc za miesiac,ma skierowanie oczywiscie do chirurga i na rtg kregoslupa,oraz morfologia,z tego co przeczytalam w internecie to raczej nie jest tluszczak ani wlokniak bo objawy sie troszke roznia i rozumiem ze bez badan szczegolowych nie da sie powiedziec co mu dolega ale prosze jednak o napisanie mi czy procz tych wymienionych prawdopodobnych przypadkow sa jeszcze jakies inne,tzn nazwy tego co *moze* mu dolegac,wtedy poszukam informacji na ten temat,jesli zas nie dowiem sie tego tu na forum to nie pozostaje mi nic innego jak czekanie cierpliwie na badania specjalistyczne,dziekuje za odpisanie i prosze jedynie o zasugerowanie co procz wlokniaka i tluszczaka moze mu dolegac,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Paulina Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 *Witam moj partner ma na plecach gulke,jest ona wyczuwalna i widoczna juz golym okiem,wydaje mi sie ze nie jest to tluszczak gdyz nie przemieszcza sie i jest twardy,odrobine boli przy dotykaniu ale nie stwarza wiekszych problemow,guzek pojawil sie jakies 3 miesiace temu i na poczatku byl jedynie wyczuwalny zas tak jak wspomnialam teraz jest widoczny,prawdopodobnie w jego okolicy pojawil sie drugi mniejszy,polozone sa na wysokosci nerek,bardzo prosze o zasugerowanie bo wiem ze bez badan nie da sie stwierdzic w 100% co mu dolega co to moze byc i z gory dziekuje.* *Dzień dobry. mam problem z powstałym guzkiem pod skórą nad pośladkiem, jest on twrady i boli przy mocniejsyzm dotknięciu. czy to może być tłuszczak? czy tylko kaszak? czy możliwe jest, że on samoczynnie zaniknie czy trzeba bedzie go wycinac? moj guzek pojawil sie jakies 2 tyg temu i troche urósł. bardzo dziekuje za odpowiedz* na pierwze pytanie odpowiedzili panstwo by pacjent udał sie do chirurga na drugie ze do dermatologa a objawy sa takie same do kogo wiec z taki rozpoznaniem sie udac dermatolog czy chirurg ogolny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Zobacz choroby człowieka zdjęcia http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi