Gość Dorota Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Witam i przepraszam, bo wiem że to forum zw. z chirurgią, ale na pewno będzie Ktoś kompetentny, Kto odp na moje pytanie. Lekarz powiedział że moje dziecko kwalifikuje się aby przyjmować leki obniżające cholesterol + wit. A, E (bo też pomagają go obniżyc). Kiedyś czytając książki na ten temat zrobiłam notatki. Dziś je przeglądając bardzo się zdziwiłam, bo się okazało że wit. A, E jest m.in. w jajkach.. Ze wzg na dziecko bardzo je ograniczyłam w jadłospisie. Teraz już nie wiem. Jeść je czy nie? Zdrowe czy bardziej szkodzą niż pomagają? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 W niewielkich ilościach można spożywać jaja gotowane przy diecie o niskiej zawartości tłuszczu. Taką dietę powinien indywidualnie ułożyć dietetyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi