Gość Kamila Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 P.Dok. wykryto u mnie guza wielkości 44mm x30mm .Guz znajduje się mniędzy macicą i jajnikiem . Chciałabym się do wiedzieć , o jakim guzie mowa , przważnie mówi się ze jest guz jajnika ,czy guz wątroby . Czy można go opisać jako guz w jamie brzusznej i tyle. Nie wiem gdzie szukać informacji bo wszytkie opisane guzy są nz .dopięte do jakiegoś organu ,i ciężko z naleśc podobną osobe z tym problemem . Mam 29 lat i 7mc temu urodziłam dziecko siłami natury, w czesniej leczyłąm się na niepłodność i podchodziłam 3 razy do programu ivf. Czy może mieć to jakieś powiązanie z braniem dużej masy hormonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2009 Myślę, że w Pani wypadku z uwagi na nieprecyzyjność badania USG należałoby wykonać TK miednicy mniejszej z kontrastem. Jeśli TK nie przyniesie ostatecznej diagnozy być może konieczna będzie kolonoskopia. Trudno stwierdzić czym jest ten guz i czym spowodowany bez dodatkowych badań. O badaniach musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Goska Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2017 Czy moze pani dac znac co wyszlo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Zobacz choroby kobiece zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/pochwa-pochwy-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi