Gość Ewa Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Panie doktorze mój ośmio letni synek od paru dni skarży się na ból brzuszka po prawej stronie. Nie jest to stały ból czasami ustępuje i za jakiś czas znów powraca , nie jest on także silny. Boli go najczęściej przy gwałtownych ruchach i gdy się podnosi z łóżka , nie gorączkuje, nie wymiotuje i nie ma również biegunki. Czy to może być wyrostek robaczkowy , czy kolka jelitowa , proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Może to przepuklina. Najlepiej jeśli udacie się do chirurga dziecięcego, który po zbadaniu syna na pewno będzie mógł przybliżyć rozpoznanie, a już na pewno wykluczć lub potwierdzić zapalenie wyrostka robaczkowego czy przepuklinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek z Warmii Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Witam. Od kilku lat (5-6) odczuwam silny (ostatnio bardzo silny) ból w prawej dolnej części brzucha.. Miałem robione badanie USG 2 razy i nic ono nie wykazało, z tego co wiem gdyby było to zapalenie wyrostka robaczkowego to badanie USG by coś wykazało..Lekarz rodiznny stwierdził że to kolki jelitowe i kazął barć leki rozkurczowe ale nie zawsze one pomagają Dodam że ból ten zdarza się po wysiłku a także w momentach w których nic nie robię..Byłem też u chirurga - ten mnie *obmacał* i tez nic nie stwierdził Chciałbym aby ktoś mi doradził o co chodzi.. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Dobrze by było wykonać badania dodatkowe, a najlepiej kolonoskopię (ocena endoskopowa jelita grubego). O tym jednak musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Piotrek z Warmii Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 na razie dostałem skierowanie na badania moczy, kału i krwi. Jak otrzymam wyniki napiszę coś więcej. dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi