Gość uuu5 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Witam. Mam do usuniecia pecherzyk zolciowy z powodu mnogiej polipowatosci. Chialem zasiegnac opinii czy klinika 1 dnia jest tutaj rozsadnym rozwiazaniem? Na ile zabieg jest skomplikowany, czy zawsze wykonywany jest laparoskopowo i czy moze pozostawiac jakies dlugotrwale dolegliwosci, ponieważ nie moge sobie pozwolic na lezenie. Z góry dziękuje za odpowieź i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Ryzyko pooperacyjne zawsze wsytępuje i nie da się tego przewidzieć. Oprócz zabiegu laparoskopowego jest jeszcze metoda klasyczna, która niesie ze sobą niewiele większe ryzyko powikłań i dłuższy pobyt w szpitalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uuu5 Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Mi chodzi o to, że nie chce lezec w szpitalu. Dzwonilem do paru klinik 1 dnia i terminy sa bardzo odlegle. Skierowanie na operacje dostalem w kwietniu. We wrzesniu 2008 zdiagnozowano mi 3 polipy po ok 3mm. W marcu lub kwietniu 2009 mialem usg kontrolne, ktore wykazalo co najmniej 10 polipow (nie dalo sie ich dokladnie policzyc), przy czym najwiekszy mial ok 5mm. Termin do szpitala mam na pojutrze. Jednak zapomnialem o 2 dawce szczepienia wzw-b i zalatwilem to dopiero dzis. 2 tygodnie trzeba czekac aby szczepienie mialo sens. W ciagu nastepnych 2 tyg. mam sesje na studiach, wiec jesli sprawe przeloze ( i nie zajde blizszego terminu w klinice 1 dnia) to bede musial to przeciagnac do poczatku lipca. Pytanie brzmi na ile jest to bezpieczne, zważywszy ze polipy w ciagu pol roku sie tak namnozyly. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Liczne polipy są mniej niebezpieczne niż pojedynczy duży. Jednak w Pani przypadku w trybie planowym pęcherzyk należy usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi