Gość Bożena Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Panie doktorze! Mam 18 lat i trzy miesiące temu urodziłam dziecko. Przy porodzie byłam nacinana. Mam kłopot: Wypróżnianie sprawia mi ogromny ból i za każdym oddaniem stolca występuje krwawienie z krocza... Dodam, że przy *otwarciu krocza* mam jakąś dodatkową narośl- kawałek dodatkowej skórki w kształcie ogromnego pieprzyka. Byłam po porodzie (6 tygodni po) u lekarza ginekologa, ale wtedy nie wiedziałam o tej narości, (a może jej jeszcze wtedy nie było), ale lekarzowi nie powiedziałam o moich kłopotach z wypróżnianiem się. Dlaczego oddawanie stolca sprawia mi ból i dlaczego przy tym krwawię? Czy powinnam znów pójść do mojego ginekologa i opowiedzieć mu o moich kłopotach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Oczywiście trzeba iść na kontrolę do ginekologa, ale także do chirurga, gdyż krwawienia i bóle okolicy ujścia odbytu mogą być związane z żylakami lub szczeliną odbytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bożena Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Dziękuje za odpowiedź, ale mam jeszcze jedno pytanie. Gdy okaże się, że mam żylaki lub szczeline odbytu to w jaki sposób będę leczona- farmaceutycznie (leki, maście) czy zabiegowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agnieszka Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Do lekarza trzeba iść koniecznie. A żylaki leczy się różnymi smarowidłami , czopkami i poprzez dietę ułatwiającą wypróżnienia :) Może na początek wypróbować czopki glicerynowe , mi pomogły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lekarz Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 szczelinę odbytu leczy sie operacyjnie, jest to pekniecie, ranka w odbycie na sciance Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi