Gość Pepe Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 24 kwietnia 17 letnia córka została przyjęta na odział i usunięto jej wyrostek metodą laparaskopową. Po zabiegu lekarz powiedział że ma stan zapalny węzłów chłonnych.Po zabiegu podano Augmentin w ilości 3 dawek dwie w sobotę i jedna w niedzielę.Wypisano ją we wtorek bez żadnych leków .półtora tygodnia po zabiegu znowu trafia do szpitala uskarżając się na bóle z prawej strony podbrzusza.Wyniki wskazują białko w moczu w ilości 30mg % USG wykazuje węzły chłonne powiększone 0d 10 -20mm *Lekarz w poradni zaleca wykonanie TK.Po trafieni na odział nie wykonują jej TK otrzymuje jedynie leczenie zachowawcze Metronidazol,Zinacef, Perfalgan ,Lakcid.Po 5dniach zostaje wypisana z lekkimi bólami prawej strony podbrzusza kilkoma węzłami chłonnymi powiększonymi 13mm po kontrolnym USG.Minął tydzień boli ją nadal z prawej strony podbrzusza i pojawiły się bóle w prawej pachwinie zaczęły boleć stawy w kolanach ma uczucie jakby miała reumatyzm.Zaczęły się problemy z poruszaniem.Dzisiaj udaję się po odbiór badania histopatologicznego i do lekarzy co dalej .Córka miała w marcu Anginę robiony wymaz Czy bakterie które miała mogły spowodować zapalenie wyrostka i węzłów chłonnych i obecne komplikacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 W zasadzie na dolegliwości mogły złożyć się dwie jednostki chorobowe. Trudno jednoznacznie powiedzieć jak było w tym wypadku nie mając wszystkich niezbędnych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pepe Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Jakie informacje są jeszcze potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Ja też trafiłam z bulem brzuch został wyciety wyrostek wyszłam ze szpitala i w karcie wypisowej pisze ze rozpoznano ostre zapalenie wyrostka robaczkoweo i zapalenie węzłów chlonnych krezki jelita cienkieo . Czy mi cos jeszcze grozi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi