Gość Zofia Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Jestem po 3 operacjach przepukliny (2 pachwinowych i 1 udowej). Obecnie mam problem z jelitami i lekarz gastrolog zalecił wykonanie kolonoskopii. Chirurg, który wykonywał moje operacje poinformował mnie, że taka forma badania nie jest wskazana ze względu na możliwość przebicia naciągniętych jelit. Czy faktycznie po operacji jestem bardziej narażona na ewentualne powikłania po kolonoskopii?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Nie ma przeciwwskazań do wykonania kolonoskopii po wielokrotnych operacjach przepuklin. Kolonoskopia wykonana przez fachowego lekarza na pewno nie przyniesie żadnych komplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elzbieta Opublikowano 21 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2020 A czy mozna wykonać kolonoskopię jesli mam przepukline w miejscu blizny po usunięciu wyrostka ??? HD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi