Gość karolka Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Mam 25 lat. Jakiś czas temu pewnego wieczoru wyczułam dwa guzki pod skórą w jamie brzusznej, pod żebrami. Nie sprawiały dyskomfortu. Lecz po kilku dniach bolały, gdy ich dotykałam - teraz czuję, że robi ich się więcej - i bolą same z siebie, są w różnych miejscach (mam wrażenie, że mogę je przesunąć, po czym i tak one wracają na poprzednie miejsce) Byłam u lekarza rodzinnego, dostałam skierowanie do chirurga, na które czekać muszę 2 miesiące i 3 dni. Bardzo się obawiam tej wizyty - pewnie trochę dlatego, że dostałam to skierowanie bez słowa wyjaśnienia. Co to jest - dlaczego chirurg? Bardzo mnie to boli, podczas chodzenia czy leżenia na brzuchu. Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Trudno napisać mi bez badania czym są te guzki umiejscowione pod skórą powłok brzusznych. Najczęściej w tym miejscu lokalizują się tłuszczaki, włókniaki, nerwiakowłókniaki (na co mogłyby wskazywać dolegliwości bólowe). Chirurg zapewne zaproponuje usunięcie zmiany lub zmian i poddanie jej/ich badaniu histopatologicznemu. Po wynikach badań histopatologicznych będzie można powiedzieć w 100% co to jest. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciej M Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2010 Prawdopodobnie są to tłuszczaki,zmutowane komórki tłuszczu,dokładnie mam to samo w dodatku na udzie,tłowiu w okolicy nerek.Onkolog powiedział mi,że tworzą się one u ludzi którzy dawniej byli szczupli i dbali o linię,a póżniej się zaniedbali,nieregularne jedzenie fastwoody,nocne posiłki,przejadanie się.U mnie w rodzinie babcia miała choć była szczupła,mama ma,kuzyn i ja.Można je usunąć ale niekiedy wyrastają po jakimś czasie nowe,tak miał mój kuzyn o wielkości kurzego jaja pod żebrami.Pozdrawiam Maciej z Gryfina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 6 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2018 Witam Proszę dac znać co to były za guzki gdyż tez mam takie dwa i się boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi