Gość Marta Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Trzy miesiące temu usunięto mi laparoskopowo ciążę pozamaciczną wraz z prawym jajowodem. Od tego czasu boli mnie lewa część miednicy, lewy bark, plecy po lewej stronie ciała, a czasem lewa noga (po tej stronie znajdował się dren). Niekiedy towarzyszą temu wzdęcia brzucha. Ból czasem znika, by potem wrócić. Trzykrotnie odwiedziłam w tym czasie ginekologa - schorzenia ginekologiczne zostały wykluczone. Skierowano mnie do neurolga. Ponieważ przed zabiegiem nie odczuwałam takich dolegliwości, zastanawiam się, czy mogą to być powikłania po laparoskopii. A jeśli nie, to co?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Raczej te dolegliwości nie mają nic wspólnego z przebytym zabiegiem laparoskopowym. Możliwe, że bóle związane są z patologią w zakresie kręgosłupa co objawia się obecnymi bólami typu neuralgicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość smutasek Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Jej moja historia jest bardzo podobna tylko ja miałam usuniętą ciążę w lewym jajowodzie a boli mnie dokładnie to samo tylko po prawej stronie.Lekarz twierdzi ,że bule barku są spowodowane gazem którym musieli mnie napełnić podczas laparoskopii a reszta buli to skutek płukania brzucha pod koniec zabiegu i ,że wszystko z czasem zniknie pytanie tylko kiedy?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 21 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Mam podobny problem.Miałam laparoskopię ciąży pozamacicznej i usunięty lewy jajowód i też boli mnie cały czas brzuch po prawej stronie.Zabieg miałam 3 tygodnie temu.Tez miałam płukaną jamę brzuszną i założony dren ale po lewej stronie.Zastanawiam się właśnie czy nie wybrać się do mojego ginekologa i sprawdzić czy wszystko w porządku.A może tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olka Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 hej,ja miałam podobnie,usunięcie ciąży z prawym jajowodem,okropny ból brzucha po lewej stronie kilka dni po operacji ,ponownie trafilam do szpitala i dali mi leki na przeczyszczenie , ból powodowały gazy, coś okropnego, aż mnie wykręcało, ból barku powraca, jak sprzątam itp.jestem miesiąc po operacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DOROTA Opublikowano 16 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2011 wspolczuje wam kobietki ja przechodzilam przez to samo usunięto mi ciaze pozamaciczna z lewego jajowodu minelo juz 2 lata a ja po tej operaci nie moge zajs w ciaze i juz pewnie nigdy nie zostane mama lzy mi same ciekna z oczu pewnie stalam siepo tym zabiegu bezplodna ale tez juz jes tem za stara bo mam 40 lat skonczone dwa lat temu jeszcze mialam nadzieje ze bede miala dzidziusia ale teraz moja nadzieja co do bycia mama umarla jest mi z tego poiwodu bardzo smutno ze to bog jest tak nie sprawiedliwy i daje dzieci pijaczkom narkomanka a mnie nie placze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaśka Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Cześć ja również miałam usuwana ciąże pozamaciczna tylko naszczeście nie usunięto mi jajika ani jajowodu, zabronoino mi jednak zachodzic w ciąże z lewego jajnika poniezwaz mogło by się stac to samo. Minely juz dwa miesiace a ja zaczęłam odczuwać ból z lewej strony bodbrzusza i z tyłu kołokregoslupa wczesniej tego nie miałam. Staramy się o dziecko z moim partnerem i zastanawiam sie czy moze znowu ten ból jest spowodowany ciążą pozamaciczna??? Poprzednim razem jednak nie odczuwałam bólu w kregosłupie tylko w podbrzuszu i miałam krwawienia dosyć silne. Prosze o porade!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kacha Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Witam ja miałam usuniętą ciąże pozamaciczną,która umiejscowiła się przy prawym jajowodzie,bóle po laparo..mijają-miałam ją 15 dni temu.Jednak uważam na siebie dalej,nie dżwigam,nie forsuje się-wszystko w/g wskazań mojego ginekologa.Teraz w piątek kazał mi zrobić test ciążowy....tylko po co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mija Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2014 Witam,mialam laparoskopie robiona 12 dni temu,usunieto mi kawalek jajnika po prawej stronie ,od 3 dni bole wrocily po prawej stronie gdzie bylo operowane i dren.dretwieje mi noga i bol krzyza.Ginekolog nic nie widzi,mowi ze jest dobze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaska Opublikowano 4 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Witam , jestem po Laparoskopii już 4 miesiące . Ostatnio pojawiły się dość mocne bóle .. I z moczem leci krew. Byłam u Ginekologa ale nic Mi nie powiedział . Ból jest nie do Wytrzymania */ Tabletki nie pomagają .. Dzisiaj jadę do szpitala bo boję się , że są jakieś powikłania .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość galit Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Ja juz jestem prawie dwa lata po usunięciu ciąży ektopowej, bóle pojawiają się przed miesiączką w trakcie i po, brzuch boli pi lewej jak i po prawej stronie bo po obu były usuwane ciąże, w miejscu gdxie były umiejscowiine zrobiły sie zrosty i to one są przyczynami tych bóli, można zrosty usunąć operacyjnie znowu laparoskopowo ale to niesie za sibą kilejne powikłania i co robić dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi