Gość Mateusz Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Witam od jakiegos czasu miałem coś w mosznie lecz cofało sie teraz po komisji wku byłem u chirurga i stwierdził przepuchline pachwinowa prawostronna odprowadzalna jest ona juz dosc duza. Jak wyglada zabieg i czy w placówkach panstwowych mozna liczyc na operacje bez uzycia siatki i z znieczuleniem miejscowym. A jaki typ operacji jest polecany Mam 19 lat 182 wzrostu 84 kg wagi okolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Decyzja co do metody zabiegu należy już do chirurga, który zabieg będzie wykonywać. Prawdopodobnie będzie to zabieg bez użycia siatki. Można go oczywiście wykonać w placówkach państwowych, trzeba umówić się na termin i czekać. Są dwa rodzaje znieczulenia ogólne i zewnątrzoponowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 a czytałem takze ze sa stosowane znieczulenia miejscowe.... W placówkach państwowych niestosuje sie takich?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Przepraszam za podwójnego posta lecz odswiezyłem strone i drugi raz wysłało niewiem czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hernia Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Stosuje sie tez znieczulenie miejscowe, 2% r-or Lidokainy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 Witam Jestem po operacji juz została uzyta siatka. Mam pytanie ile bedzie odczuwalny bol i czy to normalne ze w okolicy jadra sa zgrubione przewody hmm nasieniowody lub cos... czy to nawrot jakis przepukliny. Operacje miałem w srode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi