Gość Beatka 29 lat,Bytom Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Panie doktorze,miałam robiona gastroskopię,tak ze trzy miesiace temu.Gastroskopia wykazała;Przełyk i wpust bez zmian.W jeziorku treść sekrecyjna zmieszana z żółcią.Błona śluzowa żołądka zaczerwieniona w okolicy odżwiernika.OOdżwiernik sprawny.Opuszka i dalsza częśc XII-cy dostępna aparatem. bez zmian. pobrano wycinek na H.p ,który jest ujemny. wnioski; Gastritis. Bardzo proszę o pomoc.co to oznacza dokładnie ,i ile czasu leczy sie tą chorobę .Czy ja juz jej nie wyleczę.Biorę Lanzul juz 3 miesiące,ale nadal mam bóle w nadbrzuszu a szczególnie jak zjem za duzo albo cos kwaśnego.Staram się stosować dietę ,lekarz gastrolog jednak dziwi się ,że mam nieraz duszności po jedzeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 14 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2009 Oznacza to zapalenie błony śluzowej żołądka. Leczenie to głównie leki inhibitory pompy protonowej (np. Lanzul) oraz dieta jak w chorobie wrzodowej żołądka około 2-3 miesięcy następnie kontrolna gastroskopia. Może warto by było jeszcze wykonać USG jamy brzusznej celem wykluczenia kamicy pęcherzyka żółciowej. O wszystkim musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi