Gość Janina Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Witam chciałabym się dowiedzieć co oznaczaja moje wyniki z biopsji cienkoigłowej tarczycy. Wynik badania: W obrębie treści białkowego podścieliska widoczne są pojedyncze makrofagi oraz tyreocyty bez cech atypii. Czy obędzie się bez operacji na tarczycę? dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Jest to dość prawidłowy obraz struktury tarczycy (może z delikatnym akcentem zapalnym - makrofagi). Taka struktura tarczycy nie wymaga leczenia operacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 a niech mi powie ktoś co oznaczaja moje wyniki 1/ ścięty koloid i pojedyncze grupki drobnych tyreocytówbez cech atypii.2/krew,koloid i pojedyncza grupka tyreocytów bez cech atypii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 Wynik prawidłowy bez cech nowotworu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka Opublikowano 30 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Mam inne wyniki: Treść białkowo krwista, nieliczne rozproszone tyreocyty z cechami polimorfizmu jąder bez jednoznacznych cech atypii. Mam się cieszyć czy wynik raczej nie za ciekawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AGATA Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 co znaczą rozmazy zawierające treść krwistą ,miernie liczne leukocyty i makrofagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ryszard Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 w tresci krwiste-białkowego podscieliska-pojedycze normotypowe tyreocyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 5 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Proszę mi powiedzieć mam taki wynik po biopsji tarczycy * krew , makrofagi zawierajace hemosyderyne w skupieniach i rozproszone, komórki odczynu zapalnego .1 kat -wg Bethesda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Proszę wyjaśnić mi wynik zcytologi cienkoiglowej tarczycy.masy zagęszczonego koloidu liczne komórki piankowate oraz pojedyncze Platy tyreocytow..wniosek tu jest zaznaczone obraz cytologiczny nie jest charakterystyczny jednak w korelacji z danymi przemawia za wolem guzkowym tarczycy z komponentą torbielowatych zmian zwyrodnieniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi