Gość Jaga Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Tydzień temu miałam zabieg usunięcia guzka z piersi. Szwy na razie są nie usunięte. Guzek i cięcie było mniej więcej 2cm pod brodawką. Rana goi się ładnie, pierś trochę pobolewa (spodziewam się w najbliższych dniach miesiączki), końce rany są trochę żółte (jak siniaki) ale niepokoi mnie wygląd piersi. Kiedy w pozycji stojącej podniosę rękę do góry, w miejscu wyciętego guzka robi mi się brzydkie zagłębienie. Czy to się jakoś z czasem wypełni, czy pierś już pozostanie taka zniekształcona? Przyznaję, że nie wygląda to ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Niech Pani się nie denerwuje to wczesny okres pooperacyjny. Z reguły takie zagłębienia samoistnie (wchłonięcie się szwów w środku rany) wyrównują się. To kwestia 2-3 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jaga Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Dziekuję bardzo - pozostaje mi uzbroić się w cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asia Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 witam.miesiac temu miałam usuniety guzek w piersi.nadal mam siniaka i w miejscu gdzie byl wyciety gizek mam twarde miejsce wielkości jajka niewiem czy to jest normalne,to miejsce mnie nie boli.slyszalam ze to jest krwiak i takie miejsca mozna smarowac mascia rozgrzewajaca.czy nadaje sie do tego masc konska?i czy te zgrubienie jest normalne po takim zabiegu.prosze o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi