Gość Adam Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 Witam! Wczoraj zauważyłem że mam powiększone jedno jądro (ok. 1,5 raza w stosunku do drugiego) oraz jest bardziej tkliwe i *obrzmiałe*. Czy to może być zapalenie jądra? Przeglądałem tematy, ale nie zgadza mi się brak bólu - mnie nic nie boli (chyba że mocniej złapie za to jądro). Czego to może być przyczyna (bakterie przenoszone drogą płciową odpadają)? Wymagany jest kontakt z lekarzem czy możliwe jest działanie we własnym zakresie? Jeśli tak to jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2009 Trzeba w tej sprawie skontaktować się bezpośrednio z lekarzem. Objawy jednak mogą wskazywać na zapalenie jądra. Leczenie wymaga w tej sytuacji zastosowania środków farmaceutycznych dostępnych na receptę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawid Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Witam ja te systuacje mam 3 raz po raz 3ci mam opuchniete jadro i to mi sie przenosi raz na prawe jadro raz na lewe. byłem u lekarza dali mi skierowanie na badania do szpitala w szpitalu zrobili mi usg wyszlo niby ze mam wodniaka jadra. Przepisali jakies antybiotyki bralem je no niby ustało ale znowy sie pojawiło napuchniecie i jak je dotykam to mnie boli, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi