Gość wiola Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Ostatnio robilam usg i oto opis badania.W lewej piersi (14x8)okolobrodawkowe widoczne nieostro odgraniczone, slabo unaczynione hypoechotonicze ognisko, w piersi prawej od otoczki brodawki dobrze odgraniczone owalne ognisko hypoechotoniczne (17x9mm)- fibroadenoma? Pozatym piersi o budowie gruczolowatej, bez zmin ogniskowych litych i torbielowych, czytelnosc okolic zabrodawkowyh dobra, przewody wprowadzajace nieposzerzone, w obu dolach pahwowych nie uwidoczniono echostrukturalnych nieprawidlowosci wezlow chlonnych. Lekarz nie powiedzial mi czy jest to cos groznego, mam zalecona tylko biopsje. chcialabym sie dowiedziec czy to wyglada na coś powaznego tzn jakies zaminy nowotworowe?? prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Raczej w USG wygląda to na zmiany typu łagodnego. Jednak, aby cokolwiek więcej na ten temat powiedzieć należy wykonać biopsję zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiola Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Bardzo dziekuje :) mam nadzieje ze to nie bedzie nic powaznego. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi