Gość Klaudynka Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Mam 17 lat i niedawno miałam robioną biopsję. Dostałam wyniki i proszę o wytłumaczenie co to znaczy: materiał diagnostyczny: Drobne grupy tyreocytów tworzące układy drobnopęcherzykowe, brak koloidu. Obraz mikroskopowy odpowiada rozpoznaniu: Tumor follicularis glandulae thyroideae. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Guz pęcherzykowy tarczycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Z wynikiem musisz udać się do lekarza. Taki guz może być rakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Klaudynka Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 napisane jest jeszcze rozpoznanie kliniczne: tumor lobi sin.gl.thyr. czy to ma znaczenie?? tzn czy to cos jeszcze mówi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 6 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Guz płata lewego. Taki guz najlepiej usunąć wraz z płatem lewym tarczycy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi