Gość Monik JK Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Witam miałam zmiany barwnikowe płaskie które zostaly wycięte z oklicy pośladka i kręgosłupa rozpoznanie i wynik histopatologiczny brzmi: -Excisio completa. M8720/0- proszę o interpretacje. dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 To oznacza wycięcie całkowite. Znamie barwnikowe. Jest to nie dające żadnych objawów znamie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monik JK Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 dodaję jeszcze: ,lentiginous junctionae naevus* Lentigo simplx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monik JK Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Proszę o przetłumaczenie wyniku wycięcia znamion barwnikowych skóry. - ,lentiginous junctionae naevus*- Exicisio completa. M8720/0 - Lentigo simplx - Exicisio completa. M8720/0 przepraszam ale wpoprzednim wątku nie ujęłam pełnego opisu histopatologicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 - kontaktowe znamię soczewicowate - wycięto w całości - plama soczewicowa (piegowata) prosta - wycięto w całości Nie ma cech nowotworu, wycięto w całości, leczenie zakończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monikJK Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Dziekuję za informacje jestem spokojniejsza:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MonikJK Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Bo chyba to zonacza ze nie muszę sie martwić. Wizytę u dermatologa dopiero mam 18 maja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi