Gość fullcontact@op.pl Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Witam. Od 3 tygodni mam zdiagnozowaną przepuklinę. Jest mała, *w* pępku. Chirurg powiedział że mam na razie ją obserwować (przez 3 miesiące) i żyć tak jak żyję (czyli mam ćwiczyć tak jak ćwiczę??). I o to właśnie mi się rozchodzi, cały czas uprawiam sport (siłownia, mma) (przepuklina powstała najprawdopodobniej podczas ćwiczeń). Co mogę ćwiczyć na siłowni? Czy mogę wyciskać duże ciężary (przy wadze 75 kg, na ławce płaskiej wyciskam 100-120 kg), czy mogę robić brzuchy (jedyne ćwiczenia jakich nie mogę to z nogami w kącie prostym do góry), jeśli tak to jakie. Proszę o informacje i z góry dziękuję za pomoc. Proszę pisać na email który jest moim nickiem... Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Jeśli chirurg po badaniu zadecydował, że może Pan prowadzić życie jak dotychczas to tak może być. Często w przepuklinach pępkowych nie ma przeciwwskazań do wysiłku fizycznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi