Gość Jowita Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Witam , mój problem polega na tym że od paru dni szczypie mnie w okolicy odbytu. Po przejrzeniu przyczyny zauważyłam ** guzek** coś w rodzaju przerośnietej okolicy odbytu jakby spuchniete. Po wymacaniu dojrzałam coś twardego w tym czymś. Co to może być ? Jak leczyć ? Czy zniknie samo ? Nie mam pojecia co to jest chociaż czytałam o tym i nie znalazłam o tym tematu. Proszę o odpowiedź. Niepokoję się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Guzek ten to prawdopodobnie żylak odbytu i to w stanie zapalnym lub wykrzepienia. trudno powiedzieć dokładnie co to jest bez bezpośredniego badania. Radzę w tej sprawie skontaktować się z lekarzem. W zależności od rozpoznania będzie można włączyć odpowiednie leczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Tak mogą wyglądać choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi