Gość klops Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Witam miesiąc temu przeszedłem operacje ponieważ wystąpiła u mnie przepuklina skośną taki z 3cm guzek. Wcześniej prowadziłem bardzo aktywny tryb życia piłka nożna, bieganie, siłownia. Lekarz zalecił mi przez okres 6 miesięcy nie podnosić ciężkich przedmiotów – i z stąd moje pytanie po jakim czasie mógłbym rozpocząć treningi karate?? Czy uderzenie w brzuch może spowodować jakieś komplikacje zdrowotne proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Wszystko zależy od tego, czy podczas operacji wstawiono siatkę czy też nie. Generalnie jeśli podczas operacji wstawiono siatkę do sportu wraca się szybciej. Najlepiej zapytać swojego lekarza i trzymać się jego zaleceń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi