Gość M. Cz Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Witam. Córka jest pod opieką poradni nefrologicznej ze wzg na białkomocz. DZM wykazuje niewielką utratę białka, ale jednak. W lipcu ma miec badanie pod kątem izotopów. Moje pytanie - na czym to badanie polega i co to może potwierdzic/wykazac lub co wykluczyc? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Takie badanie pozwala ocenić wytwarzenie moczu i jego wydalanie przez drogi moczowe, przesączane kłębuszkowe. Badanie zatem ocenia funkcje nerek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M. Cz Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Dziękuję. Ale czy to badanie jest bolesne? Jak ono przebiega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Badanie jest bezbolesne. Przez wkłucie dożylne podawany jest związek chemiczny zawierający izotop. A ich aktywność nieinwazyjnie jest rejestrowana przez specjalny aparat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M. Cz Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Ulżyło mi że bezbolesne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M.Cz Opublikowano 24 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Przepraszam.. przypomiało mi się coś i nie daje spokoju. Pani w sekretariacie powiedziała że jeśli planuję więcej dzieci, nie będę mogła być z Córką przy tym badaniu. Nie wiem czy dobrze rozumiem że to coś na kształt prześwietlenia. Skoro ja nie mogę być, bo może mnie lub płodowi zagrozić w przyszłości, to czy nie jest tym bardziej niebezpieczne dla Córki? Czy w ogóle są jakieś przeciwwskazania? Podobnie z izotopem. Czy podawanie tego związku może mieć na coś negatywny wpływ i czy są przeciwwskazania? Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi