Gość Xyz Opublikowano 28 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2020 Dzień dobry, Mam 29 lat i wyczułem guzek na jądrze lub na najądrze. Trudno mi dokładnie określić lokalizację, gdyż guzek znajduje się w pobliżu obydwu tych struktur. Jego wielkość (średnica i wysokość) zbliżona jest do zwyczajnego pryszcza, Mam wrażenie, że jest przytwierdzony do jądra lub najądrza, gdyż przemieszcza się wraz z ich przesuwaniem. Jądro to nie jest zaczerwienione, nie czuję obrzęku i ciężkości. Jest nieco większe od drugiego, ale chyba zawsze tak było. Czym może być ta zmiana? Czy guz świadczący o raku może przyjąć formę tak niewielkich rozmiarów? Czy jeśli pomyślne USG jądra będzie wystarczającą odpowiedzią na stawiane pytania? Czy może warto udać się jeszcze do urologa? Pozdrawiam i dziękuję za dotychczasową pomoc 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zbig Opublikowano 29 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 Koniecznie do lekarza. Jeśli nowotwór to się to leczy skutecznie, ale im pózniej tym gorzej.Wstyd na bok bo lekarz widzi setki takich miesięcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi