drymkiewicz Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Dzień dobry, w ciagu ostatniego tygodnia pojawiło się dokuczliwe pieczenie w okolicy odbytu. Niestety parę razy zdarzyło mi się drapać się w tej okolicy i od wczoraj pojawił się ból oraz zmiany skórne, które wyglądają jak ranki. Będę wdzięczny za informację co to może być. Załączam zdjęcie. IMG_7402.HEIC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
primator Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 Według mnie może to być zwykłe uczulenie, ale równie dobrze początek hemoroidów. Kup sobie bepanthen albo alantan w kremie i smaruj na noc, a na dzień zasypka alantana (rozsyp na ręce i wetrzyj w skórę na odbycie). Powinno znacznie załagodzić stany. Dodatkowo aby wykluczyć jakiekolwiek uczulenia noś tylko i wyłącznie bawełnianą bieliznę i pierz w pralce w samej wodzie albo z płynem antyalergicznym. Również przy swędzeniu oraz pieczeniu pomaga depilacja włosków w okolicach odbytu jeżeli jest ich nadmiar, bo to też czynnik który może podrażniać i powodować rozwój bakterii. Z góry informuje że nie jestem lekarzem, piszę to z własnego doświadczenia i przeżytych dolegliwości, sposoby wyżej wymienione pomagają mnie na codzień w podobnych dolegliwościach (u mnie hemoroidy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Vincent Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Szczelina odbytu, nie drap bo będzie tylko gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi