Gość Niwiem12345 Opublikowano 12 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2020 Dzień dobry. Mam 18 lat i ostatnio wyczułam u siebie w odbycie twardy okrągły guz blisko ujścia odbytu może na ok 1 - 1,5 cm szerokości. Nie boli przy przyciśnięciu i nie wydaje mi się, że to hemoroid. Nie mam krwawień z odbytu, a moja waga stoi w miejscu (45 kg przy wzroście 166 cm). Nie mam także gorączki. Ów guzek nie rośnie bezpośrednio na ścianie tylko jakby pod nią, pod błoną śluzową, jakby był wypukłą i zgrubioną twardą ścianą odbytnicy. Moje stolce od paru miesięcy mają postać papkowatą, czasem są lekko spłaszczone lub cienkie. Miewam uczucie niepełnego wypróżnienia i czasem męczą mnie nadmierne gazy. Oczywiście moja pierwsza myśl - nowotwór, czas żegnać się z życiem. Bardzo się boję, nikt w mojej rodzinie wcześniej na to nie chorował więc nie jestem obciążona genetycznie. Od czasu do czasu czuje także rozpieranie w odbytnicy, świąd, a nawet pieczenie, kiedy siedzę wydaje mi się, że czuję tego guza. Niestety w najbliższym czasie nie mogę zrobić testu na krew utajoną w kale. Co to może być? Czy to możliwe aby była to jakaś anatomiczna część? Gdzie powinnam poszukać pomocy? Bardzo się z tego powodu stresuję. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość edi Opublikowano 13 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Ja bym radził odrazu kierunek proktolog i niech patrzy co się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi