Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Problem ze snem

Gość grzesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Hejj mam problem.moze nie tyczy sie chirurgi ale postanowiłem napisac.no wiec mam 20 lat i od kilku dni strasznie mecze sie w nocy ,poniewaz nie moge spac.budze sie o 1 i mam wrazenie jakby cos mi sie działo jak zamykam oczy ,takie straszna dziwne uczucie a do tego niekiegy zaczyna mi sie robic goraca albo zimno.dotego niekiedy mi serce wali albo czuje swój puls wyraznie,niekiedy wystepuja jakies dziwne lekkie drgawki na brzuchu albo boli przez chwle pod zebrami.natomiast w dzien czuje sie jakbym był lekko wypity i bardzo dziwne samopoczucie jak bymmiałmdlec albo cus.do tegomam niekiedy uczucie potrzebu nabrania powietrza ale gdzies nie zawsze moge do konca.i jeszcze takie dziwne bóle głowy takie jakby cos mi uciskało ja i jeszcze lekkie dretwienie nogi i ból lekki przy nagdarstkach.jak mi cisnienie miezyli to miałem troszke niskie ale takie objawy sugeruja jakby było za wysokiei to w nocu.mowia mi ze jestem hipohondrykiem i moze maja racje bo co chwile zdaje mi sie ze cos mi jest.miałem robiona TK głowy i wyszło ze wszystko jest ok. neurolog powiedział ze to na tle nerwowym ale mi sie tak nie wydaje.od czego to moze byc bo az spac sie nieda.poprosze o odpowiedz

Gość haemophilus

Takie objawy rzeczywiście sugerują, że przyczyną dolegliwości może być stres. Najlepiej poprosić lekarza o leki przeciwlękowe, które powinny ułatwić zasypianie i załagodzić dolegliwości.