Gość Oliwia Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zdaje sobie sprawe że to nie jest pytanie do chirurga-za co przepraszam (ale to jest chyba najlepsze forum...) a więc mam 15 lat z czego wynika że jestem w okresie dojżewania-czy to jest normalne że przynajmniej raz dziennie mam napady szybkiego i mocnego bicia serca(mam wrażenie jak by moje serce miało za chwile wyskoczyć z mojej klatki...) czasem towarzyszą temu zawroty głowy. Od jakiegoś czasu mierze sobie ciśnienie i tętno-oto pomiary: 128/75 tętno: 88 116/67 t:91 140:79 t:108 141:66 t 93 145:79 t 88 141:56 t:88 129:66 t:98 103:65 t:84 123:75 t:93 130:75 t:90 121:69 t:94 127:73 t:88 dodam że za każdym razem było to mierzone w spoczynku... czy ze mną jest wszystko w pożądku-może powinnam udać sie do jakiegoś lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Tętno rzeczywiście jest przyspieszone i czasami podwyższone ciśnienie. Nie powinny takie incydenty jak uczucie mocnego bicia serca występować w spoczynku. Radzę w tej sprawie skonstatować się z pediatrą. Być może trzeba będzie wykonać specjalistyczne badania (np. EKG, badanie holterowskie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwia Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 A teraz mógłby mi Pan powiedzieć co może mi prawdopodobnie dolegać? na co mogą wskazywać te dolegliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Na takie zmiany może wpływać np. stres, nadczynność tarczycy, zaburzenia elektrolitowe, zaburzenia rytmu serca, wady. Najlepiej udać się do specjalisty i przeprowadzić dalsze badania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwia Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Stres to raczej nie jest-bo miałam te dolegliwości już w połowie wakacji... Zgłosze się tutaj z wynikami badań:) Pozdrawiam, no i wesołych świąt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Co wykazaly badania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi