Gość Ska Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Na spodzie dłoni, (dokładnie w miejscu pod nr. 1 na podanym przeze mnie obrazku http://polki.pl/pub/f/jpeg/8932/kw3.jpeg) , pod skórą wyrósł mi twardy guzek. Boli tylko wtedy jeśli ścisnę go pod jakimś kątem. Nie zauważam żeby się powiększał a mam już do sporo czasu (ze 2 lata). Byłam u chirurga - podotykał trochę moją dłoń i stwierdził że to (o ile nie pomyliłam nazwy) włókniak i nie jest groźny. Można go usunąć lub zostawć. Jednak nie zrobił żadnego większego badania, prześwietlenia. Czy powinnam przebadać to dokładniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 To rzeczywiście może być włókniak lub ganglion. Jedynym skutecznym sposobem leczenia jest usunięcie doszczętne zmiany i poddanie jej badaniu histopatologicznemu. Wtedy będzie się miało 100% pewność co to jest. Nie ma innej skutecznej metody diagnostycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michalina Opublikowano 7 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Prosiłabym o dokładniejsze przybliżenie miejsca w którym sie znajdował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi