Gość Aga Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Czy jest tu ktoś kto miał torbiel trzustki moja ma 6cm i lekarze nic nie robią dodane wcześniej miałam na jajniku i usunięto i torbiel i jajnik ostatnio ciągle czułam się źle wymioty brak sił by wstać straszny ból brzucha teraz jeszcze zaczęła się robić na kolejnym jajniku. Czy ktoś może coś poradzić ☹️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość paulina Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Nie warto też polegać na opinii jednego lekarza. Wybierz się do innych, ja osobiście polecam panią Barbarę Woźniak. Przyjmuje w Jeleniej Górze i Wrocławiu. Bardzo dobry i doświadczony lekarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewa Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Möj tato mial torbiel trzuski najpierw 7,5 cm , a po 2 latach urosla do 14 cm. Przed 2 tygodniami byl operowany metoda Jurasza i narazie jest zadowolony. W razie bölu zawsze trzeba do lekarza , moze cos sie zmienilo (trzustke trzeba miec pod kontrola) i ewentualnie operacja. Böl minie tylko na chwile jak sie diete trzyma i dostaje srodki przeciwbölowe. Pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 25 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Witam. Moja mama ma torbiele trzustki. Obecnie 30x37 mm i 17x10 mm po obu stronach trzustki. Wykluczono komórki rakowe. Lekarz prowadzący namawia aby wyciąć całą trzustkę i dwunastnicę i kawałek żołądka (bo jest to połączone). Szukamy jeszcze innych rozwiązań (czy nie można torbieli zlikwidować wprowadzając antybiotyk poprzez przewód trzustkowy itp.) Musimy mieć pewność, że nie dało się trzustki uratować zanim zostanie wycięta mając z tyłu głowy myśl, że torbiele mogą pęknąć. Czas nas nagli. Lekarz mówił, że mama ma w sobie bombę. Ale, że może normalnie pracować zaś inny lekarz zabronił schylania się i dźwignia ciężkich rzeczy. Na własną rękę zrobiliśmy wiele badań np. Na pasożyty i to ponoć one są główną przyczyną. Chirurdzy jednak nie biorą tego pod uwagę aby leczyć - wyciąć i już. Często co lekarz to inna opinia. Załamka poprostu. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi