Gość Adam Wrocław Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Witam, 2 lata temu miałem zabieg laparoskopowy usunięcia żylaków powrózka nasiennego. Lekarz prowadzący stwierdził , że żyła po lewej stronie jądra jest zbyt dużej średnicy- jako jeden z głównych powodów braku plemników. Zabieg niczego nie zmienił, za to pojawiły się u mnie problemy zdrowotne. Ochota na seks zmalała, mało tego mam problem z drętwieniem w części krocza, min przy jeździe na rowerze , czy też siedzeniu na twardym krześle. Pewnie powodem drętwienia jest brak prawidłowego obiegu krwi w tej okolicy, jest to dla mnie o tyle kłopotliwe, ze wykonuje siedzącą pracę. Zastanawiam się nad tym czy można wrócić do stanu sprzed operacji. W miarę możliwości proszę o jakąś poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Najczęstszym powikłaniem po operacji żylaków powrózka nasiennego jest wodniak jądra (zależy to też od metody operacji). Najlepiej udać sie do urologa, który ustali przyczynę dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi