Gość MM Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Witam. Mam 10-letnią córkę. Teraz powinna byc szczepiona przeciw różyczce, śwince i odrze. Moje pytanie - czy może/powinna byc szczepiona jeśli przy porodzie doszło do niedotlenienia mózgu? Do zapytania skłoniła mnie rozmowa z koleżanką Która ma syna z cechami autyzmu i On nie mógł przyjąc tej szczepionki. Czy dotyczy to wszystkich z *przejściami* neurologicznymi? Jeszcze jedno - przeczytałam że są różne preparaty (przeciw ww chorobom) np. Rudivax, Ervevax, Priorix, Trimovax. Czy one mają inny skład czy różnią się tylko nazwą producenta? Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Najlepiej skonsultować się najpierw z pediatrą, potem ewentualnie z neurologiem. Zwykle neurolog konsultuje takie przypadki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi