Gość Kacper Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Witam, robię badanie okresowa w wojsku. Dziś odebrałem wyniki morfologi i moczu. Mam dwa niepokojące podwyższenia, tyczy się to ALT i AST, otóż wartości: ALT: 65 (norma jest do <41) AST: 182 (norma jest do <50) Dodam że pół roku temu robiłem badania i wartości te były 23 i 29, rok temu 30 i 23. Nigdy nie miałem żadnych problemów z wątrobą, nie bolała ani nic. Około 12 godzin przed badaniami, na noc zażyłem 2 tabletki essentiale forte. Dwa dni przed badaniami poszedłem na siłownię gdzie po 2 miesięcznej przerwie zrobiłem "spory" trening, że do dziś mam zakwasy, czy to mogło jakoś wpłynąć na wyniki? Alkohol odpada, ostatni raz piłem na weselu 1 września w dodatku małe ilości (ok. 300ml wódki na całe wesele (od 17 do 5 rano). Staram się jeść "kolorowo", zdarzy mi się zjeść fastfoody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi