Gość Barbara Opublikowano 10 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2018 Witam serdecznie mam 50 lat ,podczas badania Tk jamy brzusznej i miednicy <z powodu silnych boli pod żebrami i włóknienia wątroby <wykryto u mnie przy szyjce macicy obszar miernie hypodensyjny gładko ograniczony o śr.ok.35mm-mięśniak? / Udałam się na kontrolne badanie do ginekologa . W usg ginekologicznym ; Na granicy trzonu i szyjki macicy widoczna hiperechogeniczna zmiana,niejednolita,z przestrzeniami bezechowymi,nieunaczyniona, o gładkim obrysie. Może wskazywać na mięśniaka macicy wymiary 38-34mm. Lekarz powiedział że nic się nie dzieje i mam się zgłosić na kontrole za rok . Nigdy nie miałam stwierdzonego mięśniaka ,martwi mnie jego wielkość i nie jestem pewna czy można to pozostawić bez kontroli na rok ? chciałam też zapytać czy to na pewno mięśniak .W czasie rozmowy lekarz był pewien ,ale ja jak czytam opis ,,,, nie jestem ,,,,,,,,Byłabym wdzięczna za opinie i pokierowanie mnie . Pozdrawiam Barbara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2018 Witam Lekarz miał rację,gdy mięśniaki są małe wymagają jedynie kontroli ginekologicznej. Zależy to również od rodzaju i wielkości mięśniaka, Warto spróbować leczenia ziołami, mieszanka składa się z dziewięciu ziół, taką kurację stosuje się przez ok.4 miesiące. Zioła nie szkodzą wręcz przeciwnie mogą pomóc. Myślę również ,że warto zasięgnąć konsultacji drugiego lekarza,jeżeli Pani nie jest pewna postawionej diagnozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Barbara Opublikowano 22 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2018 Dziękuję za odpowiedz jednak udałam się na konsultacje do drugiego ginekologa ,ona stwierdził że w szyjce na pewno nic nie ma ? Wziął płytkę TK , żeby ją obejrzeć . Więc na razie nie znam odpowiedzi . Pozdrawiam Barbara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sara Opublikowano 14 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 Witam. Zdjęcia chorób kobiecych można zobaczyć na --->> bolimnie.com/anatomia/srom-sromu-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi