Gość Jolanta ze STARGARDU Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Opuchlizna operowanej nogi Szanowny panie doktorze. Po operacji żylaków,która odbyła się 20.06 br,dostałam zakrzepicy żył głębokich.Stało sie to tydzień po operacji.Robiłam sobie zastrzyki:Clexane150,100.Ból minął,ale wciąż puchnie mi stopa i okolica kostek. Proszę gorąco o odpowiedż czy to jest normalny stan rzeczy?Po poradę do przychodni naczyń, mogę udać się dopiero we wrześniu.Zaczęłam już jeżdzić na rowerze,może to zbyt wcześnie.Proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 Niestety, ale powikłaniem stanu po zapaleniu żył głębokich kończyn dolnych jest niewydolność tych żył wskutek zniszczenia przez zapalenie zastawek żylnych. Efektem tego jest utrudniony odpływ krwi żylnej z kończyn dolnych przez co powstaja obrzęki. Kłopoty z tym będą do końca życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 a nie można tego jakoś chirurgicznie naprawić? mam całe życie biegać z balonową nóżką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi