Gość piotr jelcz-laskowice Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Zwracam sie z prośbą o ocenę wyników badań. mezczyzna lat 38 , aktywny , pilka nożna 3 razy w tygodniu, siłownia od 2 lat systematycznie. 1.5 roku temu w trakcie treningu (biegu) poczułem silne ukłucie po prawej stronie na wysokosci odcinka piesiowego , jednoczesnie nie mogłem nabrać powietrza jakby jakiś skurcz w prawym boku mi to uniemozliwił, czułem jakby ból (ucisk) przemiescił sie od kregosłupa po plecach i *wszedł* pod prawe żebro , po chwili ucisk odpuśił, moglem oddychac lecz czulem wciaż lekki uscisk ale nie zbyt mocny. historia powtorzyla sie kilkukrotnie przy bieganiu. Ponadto wlasciwie co noc kilkukrotnie budzi mnie bol kregosłupa , musze sie przekrecic ,poruszac na lozku (ze sporym bolem) wtedy ustepuje i moge zasnąc do kolejnej pobudki z bólem. bolu nie czuje w trakcie dnia ani podczas lekkich cwiczen na silowni, raczej podczas siedzenia czy lezenia w jednej pozycji. oto wyniki przeswietlenia * 1)zmiany zwyrodnieniowe w odcinku piersiowym,zwlaszcza po stronie prawej 2)w odcinku ledzwiowym trzony kregowe ozachowanej wielkosci 3)zaznaczone bardzo drobne zmiany zwyrodnieniowe w postaci osteofiltów na zarysach trzonow kregowych 4)przestrzen l5-s1 nieznacznie wezsza 5) fizjologiczna lordoza ledzwiowa prosze o porady gdyz sport to cale moje zycie , i chcial bym pozostac aktywny a nie wiem na ile moge i do kogo sie udać by poprawic stan mojego kregoslupa. pozdrawiam piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi