Gość Piotr Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Witam, Mam 28 lat. Około 2 miesiące temu wyczułem na szyj zgrubienie, guzek. Guzek jest twardy, bezbolesny. Znajduje się on z lewej strony. Byłem u lekarza, który stwierdził, że wszystko ok. Mimo to mam wątpliwości. Wykonałem morfologie krwi, większość jest w porządku, jedynie limfocyty i monocyty w wartości procentowej są lekko podwyższone m.in. limfocyty 43,7 norma 20-40, monocyty 13,2 norma 2-10, wartość bezwzględna limfocytów 2,78 norma 1-3, monocyty 0,84, norma 0,20-1,00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbyszek Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Powiem tak.Nie sugeruj się opinią lekarza,(rozumiem ,że to lekarz rodzinny)na jakiej podstawie tak stwierdził!?Węzły chłonne to poważna sprawa i nie powinno być takich diagnoz,może ma rację czego Ci życzę ,ale najpierw niech da Ci skierowanie to hematologa albo wybierz się prywatnie będzie szybciej.Najpierw usg węzłów chłonnych i wszystkie badania,być może to zwłókniały węzeł,ale żeby to stwierdzić konieczne będzie to co napisałem wcześniej i dla pewności usunięcie tego węzła i danie go do badań histopatologicznych.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Slawek Opublikowano 15 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Zrób markery nowotworowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi