Gość aga Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Witam! Jestem po badaniu USG i HIDA SCAn pęcherzyka żółciowego, które nic nie wykazały. Nie mam kamieni, a praca pęcherzyka jest szacowana na ok 65, więc podobno nie jest źle. Co wiec może powodować te bolesne kolki żółciowe? Powtarzają się one tak co ok.1,5 miesiaca. Czasem czuje ból pęcherzyka i wtedy TERPICHOL mi pomaga, ale jak już jest ta kolka, to nic nie pomaga-mam ten ból caly dzień i noc.Potem przez parę dni czuję ten pęcherzyk, ale nie jest to już ten sam ból. Lekarz sugeruje, że może to nieprawidłowy skład żółci, więc co w takim przypadku??? Dziekuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Decyzja zależy od chirurga. Jeśli według niego jest to wskazaniem do operacji to może lepiej pęcherzyk żółciowy usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aga Opublikowano 24 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Ale czy wtedy nie bedę już odczuwać tych bóli? Bo chyba ta żółć bedzie może drażnić inne narządy-przewody żółciowe, czy wątrobę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi