Gość Łukasz Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Dzień dobry, Mam 24 lata i od 3 lat zmagam się z bólami odcinka lędziowego oraz promieniowaniem na obie nogi - pieczenie, ociężałość, osłabienie. Ból nie był stopniowy (nigdy wcześniej nie miewałem), pierwszy atak wyglądał bardziej jak typowe *korzonki*, od tamtej pory miewam naprzemienne okresy, ale przez większość czasu jest gorzej. Byłem już u neurologa, który stwierdził, że z kręgosłupem jest ok i nie powinno być takich dolegliwości bólowych. Wizyty u fizjo również niewiele dały. Oto wynik rezonansu magnetycznego: Wysokość i sygnał trzonów kręgowych w normie. Ograniczona lordoza, pogrubienie więzadła podłużnego przedniego. Lumbalizacja S1 Częśćiowa dehydratyzacja krążka m/kręgowego L5/S1. Tylno-lewostronna protruzja krążka m/kręgowego L5/S1 na 3 mm, ze zwężeniem lewego zachyłka korzeniowego bez kolizji korzeniowych. Stożek rdzenia na poziomie Th12 Sygnał i szerokość stożka w normie. Zawartośćworka oponowego prawidłowa. Wymiar strzałkowy kanału kręgowego 14 mm. Jestem trochę zagubiony i nie wiem jak ruszyć dalej temat. Jakieś porady? Z góry dzięki za wszelkie wskazówki Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Łukasz Opublikowano 10 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 Podbijam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi