Gość Artur (17) Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Witam 3 tyg temu skręciłem kolano po 3 tyg w szynie lekarz zalecił sciagniecie szyny i rozchodzenie kolana , wszystko było bardzo dobrze do czasu gdy po paru dniach schodziłem po schodach i nagle coś mnie bardzo zabolało w kolanie i nie moglem chodzić stalo się to w sobote a w niedziele byłem na SOR , lekarz zrobił przeswietlenie i mówił że ma PODEJRZENIE że coś się z więzadłem stało . I tu jest moje pytanie . Dam rady normalnie chodzic , lekko ograniczone ruchy , brak większego bólu podczas chodzenia , czy czeka mnie zabieg czy odbędzie się bez ? Dodam że ból bardziej odczuwałem z tyłu kolana . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur (17) Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Pomoze ktos ?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Komest Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Jeśli to podejrzenie więzadła to powinieneś dostać skierowanie na rezonans magnetyczny tego kolana dostałeś? Więzadła decydują głównie o stabilizacji kolana, czyli regulują zakres ruchów możliwych do wykonania w zdrowym stawie i jedyne leczenie jakie jest możliwe to operacyjne (tym bardziej jeśli uszkodzone jest więzadło krzyżowe!) . Ja w zeszłym roku po upadku trafiłem do rex medica sport gdzie lekarz od razu powiedział, ze cos nie tak jest z więzadłem i wysłał mnie na MR - nie mylił się od razu skierowanie do szpitala dostałem i już teraz jestem po artroskopii tego kolana i rehabilitacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi