Gość Dorota096 Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Od pol roku zmagam sie z problemem żywej krwi pod czas wyprozniania na kale i papierze. Wyniki krwi sa w normie , nie mam anemi. W zeszlym tygodniu wykonalam kolanoskopie -wynik badania dobry, bez zadnych zmian patologicznych. Mam czeste bóle żołądka i moja mama choruje na celiakie. Jezeli chodzi o problemy z krwia nie mam zadnych dolegliwosci typu pieczenie swedzenie czy bol pod czas wyprozniania. Lekarka zalecila mi rektoskopie , druga powiedziala ze od razu mam isc na gastroskopie. Nie chce byc kroliczkiem doswiadczalnym, chce konkretnie wiedziec co i jak mam zbadac. Bardzo prosze o pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukifantazjuki Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Jeśli krew jest ciemna to pewnie problem dotyczy górnych odcinków przewodu pokarmowego,niekoniecznie żołądka,może to być np.ognisko zapalne w poprzecznicy.Ale jeśli wyniki kolonoskopii były OK.to pewnie w grę wchodzi żołądek więc potrzebna gastroskopia. Jeśli krew jest naturalnego koloru to krwawienie ma miejsce w odbytnicy.Więc potrzebna rektoskopia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi