Gość Antek Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Witam zdiagnozowano u mnie obustronna przepuklinę pachwinową prostą. Co ciekawe dolegliwość ta wystąpiła po zabiegu płukania pęcherza moczowego podczas cewnikowania po URSL. Czy miałem już ją wcześniej i wtedy się ujawniła ?. Czy jest konieczny zabieg (nie są duże-ślady uwypukleń odprowadzalne). Może poczekać z zabiegiem !. Znajomi mają już po kilka lat. Jaką metodę wybrać laparoskopia czy tradycyjną i czy to bezpieczny zabieg, boję się bóli przewlekłych. Pole operacyjne jest znacznie unerwione.Pozdrawiam i dzieki za pomoc. Antek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr. Jarmroziak Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Nie jestem w stanie określić przyczyny. Ale może to znieczulenie spowodowało zwiotczenie powięzi i wystąpienie przepukliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Czy ktoś przechodził już zabieg usunięcia przepukliny obustronnej prostej ? Czy lepsza jest laparoskopia czy tradycyjny zabieg ? Mam stwierdzone przepukliny, nie są duże, od kilku miesięcy i się boję zabiegu.Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi